Dagens ridning

Upp gång vid klockan 9 idag, käkade frukost och sen byte jag om till ridkläder och tog moppen hem till Såfi som var på kläd och klar för att gå ut och rida.

Ute i stallet stod hästarna och väntade på oss, så gjorde jag ordning Cherry och Såfi Cadillac när alla var på kläda och klara så gick vi ut på ridbanan där Cherry genast tyckte att vi skulle starta bråket genom att försöka bita mig och härja runt så till slut fick jag smälla till henne med spöt och då började hon bocka och slet sig och sprang runt på hela ridbanan och bockade och ville inte bli infångad men när Såfi hade tagit sig upp på Cadillac så kunde hon rida iväg och hämta henne och lite motvillig gick hon med. Så hölls hon och härja lite när jag skulle hoppa upp men Såfi stod brevid med Cadillac och då var det bara för henne och stå stilla.

Väl upp på ryggen gick allt bra och vi skrittade runt och jobbade henne i form i skritt inget bråk så här långt skönt det. Jag jobbade med att göra mycket halter för att få henne lyssna, jag arbetade på samma sätt i traven sen med halter och igång sättningar. Och allt gick bra. Sen jobbade jag med att göra halt trav hoppa ett litet kryss och göra halt efter.
Grejen med att jag fick jobba så här, (det är alltså Såfi lät mig jobba på detta sätt) är att få henne lyssna och samtidigt kan jag försöka få henne bra på hindret och använda ytter skänkeln rätt. Sen jobbade jag på samma sätt i galopp med att göra halt och sen fatta galopp från halt/skritt och gå på hindret och göra halt efter. Nu stöter jag på mitt första problem Cherry ville inte gå fram och jag fick smälla till henne och det gillar hon inte så hon börjar snurra runt och bocka lite smått men med Såfis instruktioner och två smällar till och sen gick hon fram igen detta hände nog 2 eller 3 gånger idag men jag fick min vilja igenom och vann över henne.

Vilket känns jävligt bra för det var detta som förstörde det sist för mig att jag inte hade kraften och modet och ge mig på henne med spöt och verkligen få min vilja igenom så nu har jag bevisat för både mig och henne att jag kan bara jag vill. Såfi la även upp hindret till ett räcke men det var ungefär 50 cm vi hoppar inga höga höjder detta är bara gymnastik för hästarna och för att få dom att lyssna och det är ett bra sätt och jobba på för hästarna tycker det är kul.

När vi var klara med Cherry och Cadillac tog vi in dom släppte ut hästarna och gick in och åt lunch. Efter lunch väntade Chasse för Såfi och för mig väntade longering av lillpöken. Jag började med att longera honom och det gick väl ganska så bra sen sprang jag över hinder och cavaletti med honom.
När Såfi var klar med Chasse så tog hon lillpöken och jag tog ut Chasse och gick med henne på vägen.
Och detta var dagens alla hästar för mig, så jag mockade och sedan bar det av hem och nu ska jag städa.
lina

Ny kategori

Nu har jag en ny kategori som heter Ridning och hästar under denna kategori kommer jag skriva om min ridning, min vardag i stallet och med hästarna.
lina

Jag kan göra vad fan som helst

Idag har jag lunchat tillsammans med min älskade syster och så klart lillebror. Fia ringde på förmiddagen och sa att hon var i krokarna och tänkte komma och äta lunch med oss, mycket trevligt!
Så hon kom hit och vi lagade mat tillsammans och åt och pratade om allt möjligt men det blev ett och annat kändis prat och att min syster har varit med om mycket kul råder det ingen tvekan om. Skulle gärna vara med om de sakerna jag med. Efter att vi käkat så satt jag och syster och pratade om skolan och så där medans hon vilade sig lite.
Hon åkte här ifrån någon gång efter kvart över 1. En mycket trevlig lunch!

På eftermiddagen var de egentligen meningen att jag skulle städa hela huset tillsammans med Gustav men när Såfi skickade sms och frågade om jag vill komma och leka med henne och hästarna så lätt det ganska mycket roligare. Så det blev och byta om till ridkläder och åka iväg med moppen hem till Såfi.
Såfi höll på och mockade stallet när jag kom så pratade vi en massa om allt möjligt om problem och om ikke problem. Sedan blev det kaffe rast efter som klockan var kvart i 3 så vi gick in och Såfi drack kaffe.
Sedan tog vi in hästarna och gjorde iordning Cherry åt mig och lillpöken åt Såfi.
Så gick vi ut och rid och jag red Cherry ordentligt, jag skrittade, travde och galoppade plus att jag hoppade några små språng. Så det kändes riktigt bra att jag kunde rida henne ordentligt igen och att jag till och med lyckades med det jag skulle fick min vilja igenom. Fick även en del beröm av Såfi som tyckte jag var duktig.
Jag kan bara jag vill och jag vill. Ska jag komma någonstans så måste jag ta fram mitt självföroende igen och sluta vara feg för jag kan, jag kan göra va fan som helst! Jag behöver bara bestämma mig för att göra det.

Imorgon ska jag upp vid 9 och iväg och rida med Såfi igen, så blir kanske att rida Cherry imorgon igen den som lever få se!


Lina redo för att gå ut och rida för någon vecka sen!
lina

I needed that, I needed you

Första dagen på lovet och jag har inte gjort speciellt mycket. Jag sov länge, he tog väl igen de timmar jag missade i helgen kan vi säga. Hade inte tänkt sova så länge som det blev med skönt var det allt.
Var ute och sprang en sväng på eftermiddagen innan jag och Gustav skulle käka mat. Det blev de lite kortare rundan idag efter som det var lite små skummt väder idag. När jag kom in så lagade åt Gustav och mig så åt vi tillsammans. Jag var även ute med kameran och tog lite kort, inte det bästa vädret efter som det började regna.

Ikväll har jaf varit i stan en sväng och umgåtts med min vän, mycket trevligt!

lina

Karlskoga

Upp gång idag var mellan halv 7 och kvart i 7, då blev det äta frukost och sminka sig. Vid 10 i 8 så gick jag upp till stora vägen där jag så småning om blev upp plockad av Satu och George. Sen bar det av till Karlskoga på tävling. När vi kom fram så hoppade Satu och kollade starter och anmälde sig och så. Medans jag tränsade Cadillac så vi kunde ta ut honom, när han väl kommit ut och fått gått lite så sadlade vi och Satu började rida fram, första klassen gick helt okey, Satu var inte jätte nöjd. Efter den klassen lastade vi in Cadillac en stund i transporten och vi fikade och kollade på några andra ur klassen. Andra klassen var Satu mer nöjd med, en klass som var svårare program.
I alla fall så lastade vi förd hem direkt efter att jag gått lite med Cadillac sen efter alla om och men så kom vi iväg hem väl hemma lastade vi ur Cadillac och byte täcket och släppte ut honom till de andra i hagen.

Kom hem någon gång vid 4 så har inte gjort så mycket mer än att jag har varit ute och sprungit.

Nu blire Johan Falk!
lina

Sängen nästa

Jag började dagen idag med att äta frukost tillsammans med mor och far eller dom satt och njöt av sin frukost medans jag åt lite halv stressat, sedan blev det på med ridkläderna och ut genom dörren och då började det regna så det blev in och byta jacka köpte en ny jacka när vi var i göteborg, det är en refleks jacka som även står emot regn vilket min andra jacka inte gör. Tycker allt att den är lite snygg, kanske kan lägga upp en bild imorgon eller så på den. När jag kom till stallet så väntade Cadillac i en hag och väntade på mig, så tog jag in honom och gjorde iordning honom lite snabbt så han skulle slippa få damp för att han var ensam inne.

Sen tog jag ut honom och red i paddocken. Jag började med att skritta fram honom länge så att han skulle hinan bli lite varm med tanke på att han har varit halt så skrittade jag extra länge innan jag kortade tyglarna och började jobba honom.
Cadillac kortar alltid ner stegen när man kortar tygeln vilket inte är bra så kortade tygeln men lät den hänga lite och sen var det bara på med massor av skänkel, till slut fick jag honom i ett okey skritt temop och kunde jobba honom mer.
I traven jobbade jag på volter och med åttor. Idag jobbade jag även mycket med halter och igång och savsättningar för att få honom lyssna mer på mig. Och det hjälper även till och få hoom i rätt form när han lyssnar och tar hjälperna rätt.
Jag tycker det gick helt okey, det är bara att fortsätta kämpa på så kommer allt gå riktigt bra.
Jag kommer utvecklas  som ryttare och jag kommer få tillbaka mitt självförtroende eller det är redan på väg tillbaka så det är väl bra i alla fall.

När jag hade ridit klart så tog jag in honom och borstade av honom lite och lindade frambenen och tog på honom täcket sedan fick han gå ut i sin lilla hage igen.
Och jag mockade boxen och fixade vatten åt alla hästar inne.

På eftermiddagen idag har jag inte gjort så mycket men var ut och sprang förut det gick bra och var väldigt skönt, min träning går framåt och veckan som kommer nu när jag är ledig kommer var fylld av träning.

Men nu ska jag sova för jag ska upp vid halv 7 imorgon för jag ska till Karlskoga på tävling med Satu.

God natt!
lina

Ska Marcus skaffa långt krulligt hår kanske?

Ibland har vi en aning kul i Bytingen eller i alla fall några stycken av oss. Denna vecka har det vart en peruk i vårt klassrum fråga inte vart den kommer ifrån för jag har ingen aning.
Så Marcus fick testa den, det roliga är att det ser ut som hans hår fast det är längre och han är mer mörkbrun.
Han passade ganska så bra i den.
Philip passade väl inte alls så bra i den, plus att han ser lite halv skum ut på bilden. 







De två första bilderna: Marcus

Tredje bilden: Philip och Kukbruk en väldigt tråkig bok vi läst i skolan i veckan inför tema veckan Sex och kärlek som kommer efter påsk.

Så nu Marcus finns det med på min blogg för jag vet att du läser den så du kan la ta och ge mig en komentar nu, hehe!
lina

Du är en del av mig

Bilderna ifrån 2008, året då allt hände. Jag hoppas du minns det för jag gör det.
Den kvällen, den natten.





Förlåt för att jag är en stor jävla idiot, som inte är lätt att var vän med. Men i du är en del av mig jag är inte hel utan min Nils. Min Nils öppnas inte förre julafton.
För vi är Nils = Öpnnas inte förre julafton & Roger = Gött Mos Fan = made in handlarn,
för det var vad sommaren gjorde oss till.
Du var med när allt började du såg mig lycklig du såg mig få allt, just nu vill jag bara gråta och jag önskar du var här, jag önskar jag fick berätta allt. Jag önskar jag fick berätta för dig vad som hände, för du var med när det började. Förlåt för jag är en idiot.

Macken, minne!


Hej då Macken vi ses imörn!
lina

Första bilden

Min första bild till foto utställingen är klar och godkände av David!

lina

Sista dagen innan helg och påsklov

Dagen idag började med att jag åkte till läkargruppen och tog min sista spruta mot livmoderhalscancer. Så nu är det klart, väldigt skönt. Plus att det gick väldigt bra gjorde inte så ont, jag hatar sprutor men det gick bra jag överlevade. När jag var klar med sprutan så gick jag till järntorget där jag väntade på att Terese skulle komma så vi skulle kunna åka ut till Backahallen och spela badmintion.
Badmintion var alltså dagens idrotts lektion som var tillsammans med Klampe en it 1an, var väl lite skeptisk till det först men det gick bra och det var väldig kul. Jag och Terese ägde på och spela i alla fall de första omgångarna sen gick de utför men men kul hade vi i alla fall och en del skratt blev det med.

Sedan fick vi vänta på bussen i 100 år men vi åkte i alla fall med it pöjkarna tillbaka så det var roligt och trevligt.
När vi kom till skolan var det lagom för att naturen skulle börja så fortsatte vi jobba med universum och jag blev klar med all fakta idag jävligt skönt.  Så nästan lektion har jag 1 timma - 1,5 timma på mig att göra en tidslinje men det ska jag allt hinna.
Plus att nu har jag LOV tills tisdagen efter påsk
Hemma hände inte mycket jag var ute och sprang förut, min träning går framåt och det är väldigt mycket just nu väldigt bra för det är så jag vill ha det. Imorgon blir det rida en eller två hästar och sen blir det ut och springa på eftermiddagen.

Och för kanske 10 min sedan så vann Mattias från EMD och hans dans partner Cissi lets dance finalen så grattis på dom. Mattias har blivit en väldigt bra dansare och hans show nummer var riktigt bra. Jag gillade Claudia, hon har dansat bra i många progarm och jag har trott att hon ska vinna men det blev Mattias och han var en värdig vinnare för han gjort bra ifrån sig han med! Och hans show nummer var riktigt bra så bara det gör honom i värdig vinnare.


jag vet inte om jag är värd det jag trodde jag var i dina ögon, för mig är du väldigt nära men i din värd är jag det eller är jag bara en i mängden?
lina

FY FAN

Linnea 14 år våldtogs utav en 15 årig skol kamrat på en toalett på sin skola. När hon berättar detta för polisen och för andra så börjar hon smuts kastas av både skolkamrat och vuxna människor.
Inte ens hennes kompisar tror på henne, hon blir ensam. Oskar killen som våldtagit henne få stödet utav mängder med människor. Oskar döms för våldtäkt på barn då Linnea är 14 år vid våldtäkten, men även efter att han blivit dömd i både tingsrätten och kammarrätten så tar tar de flesta hans parti.

Oskar får besöksförbud emot Linnea, men trotts detta bjuds han in till skolavslutningen utav kyrkan som inte har en aning om att han besöksförbud emot Linnea. Linnea befinner sig inte på skolavslutningen utan är bort rest.
Han delar ut blommor till sina klasskamrater och folk hyllar honom.
Samma kväll så våldtar han Jennifer 17 år, och dömd igen för våldtäkt med hjälp av Jennifers histora, DNA prov och vittnen. Men ändå så tror folk att han är oskyldig.

Detta bör ses! Detta är ifrån uppdrag gransking.
Andra våldtäkten

Jag tycker detta är så jävla hemsk att folk ställer sig på en gärningsmans sida och tror på honom då det till och med har blivit dömd för två våldtäkter och att han har erkänt att han våltagit Linnea.
Att folk ens kan skriva de saker de skirvit på olika forum är också jävligt hemskt att man säger att man hoppas att någon ska blivåldtagen eller att man vill slå ihjäl någon, som är helt jävla oskyldig till vad som hänt och bara gjort vad alla som blivit våldtagna ska göra.
Linnea har dessutom tagit beslutet att flytta 50 mil ifrån sin familj för att hon inte klara av att gå i skolan där hon egentligen bor. Fy fan säger jag bara!

Om ni nu inte orkar kolla på uppdrag gransking kan ni gå in och läsa mer om händelsen på Stina Lee hon har skrivit mycket mer om händelsen än vad jag har gjort och hon har skrivit riktigt bra, så jag tycker ni ska kolla både uppdrag gransking och på Stinas blogg!
Och gå med i facebook gruppen: Hon våldtogs på skolan - pojken hyllas.

lina

Tjejkväll

Nu ska jag åka in till stan med mamma och gå på tjej kväll och shoppa lite förhoppningsvis!
Får väl se om jag hittar något kul och ta med hem, men först ska vi köra bror och micke på träning så måste springa nu!


Mor och jag i höstas på tåget!

lina

Helvete



Hur i helvete hamnade jag här? Hur kunde allt gå så jävla mycket åt helvete?!
Från underbaras till djävulen själv.
lina

Rhodos 2010

Just för tillfället har jag precis käkat och sitter och lyssnar på Niklas väldigt bra spotyfi lista, Sköna - lugna.
Ska nog ta och gå ut och springa om något tag när jag smällt maten lite grann ikväll blir till stallet och kolla hur det är med Cadillac om han går och rida eller inte få hoppas på det bästa!

Har dessutom fått reda på att det blir Rhodos 2010 med andra gången vi åker dit blire i sommar, vi har pratat om att vi ska åka med inte kunna bestämmt om vi ska åka tillbaka eller om vi ska åka till Italien men nu är det Rhodos som gäller och syster med familj följer med!! Så nu blir träna som fan så man kommer i form till sommar 2010 och till Rhodos 2010! Kommer bli as bra men ingenting är klart förens vi har bokat men det lär jue bli boking inom en snar framtid. Happy face!


Rhodos 2008
lina

En mycket god vän

Vad kan jag mer säga än att du betyder mycket för mig,
och att jag saknar dig!


Förlåt för bilden
lina

Projekten filmen

Här kommer våran projekt film, hope you like it!

lina

Mer matte

Nu har jag precis käkat lite kvälls mat pappa hade börjat med lasange när jag kom hem efter träningen så det blev in i duschen och sedan var maten nästan klar när jag var klar. Spinningen gick förövrigt väldigt bra, bara att kötta på gött som fan!
I skolan har allt varit helt okey började dagen med att räkna matte en timma, vi har gjort om lite i schemat så vi ska ha mer matte för vi behöver det tydligen så vi ska klara nationella proven i vår.
Efter det så hade vi mediaproduktion och efter som vi är klara med våran film så kollade jag lite på moderskeppet hemsida och lärde mig lite nytt i photoshop, en väldigt bra sida måste jag säga!
På eftermiddagen idag så har jag haft nationellt prov, muntlig engelska. Det gick helt okey jag hoppas bara på att det ska räcka till ett G. När vi var klara med det skrev jag klart en text jag började med förra veckan och lämnade in den idag så nu är allt klart i engelska.


Bilden jag gjorde på mediaprduktionen idag, fundara på och ta med den till fotoutställningen, ska prata med David om saken imorgon!

Men nu ska jag jobba lite matte här, tog ut nationella matte prov från skolverkes hemsida så jag ska kunna träna och så vad jag behöver hjälp med så har Satu lovat att hjälpa mig med matten om jag kör fast så det är väldigt skönt! Hon hjälpte mig redan förra året inför nationella.
Bäst att sätta fart nu för om en halv timma så börjar saltön!

Btw startar mitt "nya" liv idag, med mer träning och mindre sötsaker. Äter inte så mycket av dom nu heller men ska dra ner på allt och bara äta på fredagar och lördagar så jag kan gå ner några kilo så jag kan komma i min klänning som krymt i tvätten. Så väl se om jag lyckas. Ett lycka till behövs nog kanske, haha!

lina

Jobb? Ja tack!

Igår kväll var syster med familj här och käkade middag och spelade kort. Det var ett tag sedan vi träffades så det var väldigt trevligt. Plus att mamma och pappa lagat väldigt god mat!
Var även i stallet innan de kom Cadillac hade blivit bättre så rid honom lite grann jobbade honom i skritt, det gick helt okey får jag väl säga.

Idag har jag vart ute och kört lite stadskörning med mor och far, vi skulle på trädgårdsmässan men när vi kom dit skulle det kosta oss 300 och gå in där så vi sket i det och åkte hem, men jag fick träna på stadskörning och på att fickparkera. Så det var bra det i alla fall.
Sedan var jag och mamma upp i Ånnaboda idag och lämnade in mitt CV där för extra jobb och/eller sommarjobb, jag lämnade även in mitt CV nere på konsum i Garpyttan också när vi köpte glass där på hem vägen sen.
Jag hoppas på att kunna få ett extra jobb så jag kan få tjäna lite pengar och i Ånnaboda lätt de ganska positiv om i alla fall sommarjobb. Så jag hoppas bara att jag ska kunna få något, ska söka sommarjobb hos Örebro kommun också där ska alla som söker få så jag får ett jobb men frågan är hur kul det är så hoppas på något av de andra.
Jag tror att ett jobb vore väldigt bra, så det är bara och hoppas!

Men nu ska millenium.
lina

Lördag

Idag har jag rensat ur min garderob så nu har jag lite mindre kläder ganska så skönt måste jag säga för nu får allt plats och ser snyggt ut! Woho!
Så nu äger jag en snygg garderob där kläderna faktiskt hänger och ligger snyggt och inte i en hög och hur som helst och kläderna är i graderborben och inte en resväska eller i en hög i fåtölj, ganska så skönt när man ska ta på sig något för nu vet man vart allt är.
Men nu ska jag byta om och åka iväg till stallet och kolla hur det är med Cadillac idag.
Plus att det är fint väder ute så det blir nog skönt och komma ut en stund och mysa med hästarna.

Ikväll kommer syster med familj hit och äter middag sen får vi se vad som händer!
lina

Visst är de snygga

Så här snygga killar har jag i min klass, haha!
Danne har haft lite tråkigt och gjort en fin film här under, väldigt underhållande.
So I hope you like it!

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!
lina

Every step I’m taking every move I make

Ska jag stanna eller ska jag gå?
Vågar jag gå, vågar jag?
Kan jag gå? Kan jag stanna?

Jag måste gå min egen väg, men är min väg att gå eller är den att stanna.
Glömma kommer jag aldrig göra, det sitter i huvudet på mig
så på vilket sätt jag än gör så följer det med men vilket blir bäst för mig?





There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there,
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb
lina

Projektet

Den senaste tiden i skolan har hållt på med ett film projekt som gått ut på att vi har blvit indelade i olika grupper och sedan har alla grupper fått samma grund för filmen vilket vill säga samma start fram till mitten där det dramatiskt tar slut, haha. Där efter har varje grupp gjort sitt eget slut.
Sedan har vi skrivt manus och storybord och spelat in och klippt ihop, efter som jag hade David i min grupp så har han klippt på sin dator och lagt till en del effekter.
Själv har så spelade jag en av huvudrollerna i filmen och det gick väl helt okey om jag får säga det själv sen vad andra tycker vet jag inte men de får var nöjda med vad jag gjorde.
Inte nog med att jag spelat huvudrollen i våran film utan jag fick spela huvudrollen i en annan film också efter som deras huvudroll var borta så fick jag rycka in och spela åt dom med.
Och resultatet av det kan ni se här nere, lägger upp min grupps film så fort David eller någon annan lagt upp den på youtube.

lina

Snart är hon hemma igen min vän Elsa

Naturkunskapen blev jag inte klar med idag får jobba på med den imorgon eller kanske lite senare ikväll får väl se om jag orkar med mer natur idag. Jobbade även lite engelska på eftermiddagen när jag inte orkade med naturen längre. Efter klockan 2 började folk gå hem efter som vi inte hade någon lärare så när jag och Simon gick till bussen någon gång efter 3 så var det nästan inget folk kvar alls i klassrummet.
Efter skolan så blev det till mammas jobb där jag idag fick ta alla mina blodprover som jag ska ta tills jag ska till läkaren om några veckor.
Sen skrev jag lite mer på min engelska, tror att den kommer bli väldigt bra och jag skriver om det jag verkligen vill skriva om.
Nu ikväll har jag inte gjort så mycket men har pratat i telefonen en lång stund med Elsa, åh saknade Elsa!
Hon är en fantastisk vän som ringade mig och vi pratade och jag fick berätta massa för henne jag inte kunna gjort, tack Elsa du betyder!
Om en månad kommer du hem, kommer bli bra!


Elsa och jag på förfest i december :*



Jag har även fått tips om två stall i Tyskland som jag ska ta och kolla upp och se om jag kan få åka dit ner och jobba antligen efter studenten eller kanske nästa sommar, får se men blev lite taggade på det men skriver mer om det när jag kollat upp dom och så där!

Nu blire köra bil en sväng!
lina

Buffert dag nummer 2

Buffet dagarna fortsätter idag med och det ska göras matte prov för de som inte klarade matte provet för några veckor sen, jag var inte en av dom så jag ska inte göra matte prov idag. Men efter som jag vill ha ett bra betyg i matte så måste jag nog sätta igång snart och jobba på ordentligt med matte så jag kan få det betyg jag vill.
Mina betyg i gymnasiet kommer och vara väldigt viktiga för mig och jag har satt ganska så höga krav på mig själv om vad jag vill ha för betyg men jag tror att jag ska lyckas.
Om 2 år och några månader så vet jag om jag har lyckats eller om jag totalt misslyckats men jag får hoppas att jag inte blir totalt misslyckad för just nu går det bra i mina kurser så bara att fortsätta så så kommer jag ha bra betyg.

Men nu ska jag jobba naturkunskap!

lina

Halt häst, massage och promenad med häst till fots

Denna eftermiddag kan man undra vad jag egentligen gjorde för den försvann och ingenting har jag gjort. Hade tänkt plugga men kan fan mig inte koncentrera mig så får väl plugga natur som fan imorgon om jag får någon tid över. Jag var i alla fall ut och skulle springa men hamnade en lång stund hemma hos den nye grannen och pratade, väldigt trevligt! Efter det så tog jag den korta rundan med asfalt och möte upp med bror min som kom från skolan så gick vi tillsammans hem.

Vid halv 6 kom pappa hem och körde iväg mig till stallet för att pyssla efter som Cadillac blivit halt, stackarn. Han gick i en egen lite hage och såg sur ut, så fixade hans box, la in mat åt alla hästar och gav dom vatten sen tog jag in dom och då kom även Satu och hjälpte till.

När Cadillac ätit upp sin havre tog jag ut honom på gången och maserade frambenen på honom med liniment när jag maserat både benen tog jag ut honom för att gå lite på vägen så han skulle få röra sig lite granna och han gick nog ganska så normalt förut att han är lite små knäpp och gick och spännde sig och kollade på allt fast han gått där hundra miljoner gånger innan, men han är söt! Händer väldigt sällan att jag går med hästarna, men det var ganska så mysigt och gå där med Cadillac. Kanske borde ta och börja gå lite med Baby hon kanske skulle behöva det och jag med?
Efter att jag var klar med Cadillac så letade jag fram trimmkniven och tog ut Baby på gången och började trimma hennes mann igen, blir aldrig klar med den. Den söta lilla hästen stod nästan helt stilla hela tiden och lyssnade på vad jag sa om hon började hålla på och krångla.

Men nu ska jag snart ta och sova så jag orkar med skolan imorgon igen.

lina

Buffertdag = Naturkunskap = Universum

Just nu sitter jag i skolan har rast eller den är la slut nu egentligen. I skolan har vi i alla fall buffert dagar vilket betyder jobba klart allt du inte hunnit gjort klart så jag jobbar med naturkunskapen går väl inte direkt jätte bra är väldigt svårt det vi gör just nu. Men ska väl lyckas få ihop någon ting så det blir säkert bra.

Men nu ska det jobbas som fan får blogga mer när jag kommer hem.
lina

Blandade känslor

Jag har varit dålig med uppdateringen de senate dagarna men ska försöka bättre mig och skriva ordentligt imorgon kanske lite om projektet vi håller på med i skolan som föröverigt blev typ helt klart idag eller vad man nu ska tror. Deadline på måndag halv 12 så vi har tid kvar men jag tror allt är klart nu så.

För övrigt kom jag precis hem nu efter att ha vart ute och kör bil, hämtat lillebror och Micke från träning i karlslund. Är ganska taggad på och ta körkort och att bli 18 hade varit sjukt kul och vart 18 i helgen så man kunde fått gått ut med Niklas och Johanna men det får väl bli om ett år istället.
Men nu väntar sängen imorgon blir skolan och metorsamtal och till iväg och rida Cadillac på kvällen sen kan man hoppas på en repris av förra veckans onsdag men jag tror fan inte på det.

God natt :*

Måste jag här ifrån för att allt ska bli bra? Jag kan aldrig glömma hur jag än gör så kommer jag alltid minnas det allt ihop. Jag kommer aldrig glömma, kommer aldrig aceptera, jag kommer alltid var fast här så länge som jag står ensam, allt vore mycket enklare om det var som förut. Tillsammans är vi starka, hos dig är jag trygg och stark och kan leva med smärta utan att det tar över. I ensamheten tar smärtan allt för mycket plats.
Jag levde i en dröm förut nu lever jag i en mardröm?

lina

När jag var på väg att falla så kom du

Hösten 2009 lärde jag fick jag för första gången kontakt med Jenniefer, jag visste ingenting om dig och du visste ingenting om mig mer än vem jag var tillsammans med. Vi började prata på msn, facebook och alla möjliga ställen, vi byte telefon nummer och skickade sms.
När jag träffade dig visste jag inte att du skulle ha en sån stor betydelse i mitt liv.
Ju mer vi lärde känna varandra ju mer berättade vi om oss själva och du förstod vad jag sa och jag förstod vad du sa.
Du kom till mig precis innan jag började falla och tappa allt, när de flesta andra försvann ifrån mig kom du till mig. Saker och ting började hända i mitt liv, jag började falla mer och mer men du stod kvar och stöttade mig. Vi hade för det mesta samma åsikter.

Jenniefer du är tjejen jag aldrig fått säga hej till i verkligenheten, tjejen som jag aldrig fått krama om hårt och säga jag tycker om dig, du är en sjukt bra vän och du betyder för mig.




Tack för att du fick mig hålla ut när allt verkade som mörkast, tack för du fanns där och för att du finns där idag med, du betyder för mig!

lina

Det handlar inte om fotboll det handlar om livet

lina

Underbara Göteborg

Nu är jag hemma ifrån Göteborg, hade ingen tid och blogga där borta var saker på gång nästan hela tiden.
Helgen har verkligen varit väldigt bra, så nu tänkte jag lite kort berätta vad som hänt i den underbara staden Göteborg för underbara är den verkligen!

I fredags så åkte vi hem ifrån vid 9 tiden och var i Göteborg mellan 12 och halv 1, då chekade vi in på hotellet och vårat rum var klart så vi kunde lägga in våra grejer där och så där.
Efter detta så gick vi upp på avenyn och letade efter någonstans att äta och vi hamnade till sluta på Hard Rock Café, ett häftigt ställe!
Efter att vi käkat så gick vi till JC där Gustav först kollade jeans och sen jag för Gustav tog det kanske 5-10 min och hitta ett par bra för mig tog det nog mellan 30-40 min och hitta några bra men jag provade också väldigt många olika men gick i alla fall där ifrån med 2 par nya jeans.
Sedan gick jag och mamma i affärer och jag köpte lite saker, vi köpte även present till Johanna och en inflyttnignspresent/tack för vi fick komma present, haha bra förklaring där.

Sen tillbaka till hotellet och fixa sig lite och byta om. Klockan 8 rullade Niklas in med "firma" bilen framför hotellet och hämtade oss så åkte vi hem till honom där vi för att överaska Johanna. Och det gjorde vi verkligen hon hade inte fatta någonting fasten Niklas typ försagt sig två gånger men ändå hade hon inte förstått så hon blev jätte glad och överaskade och när Pelle, Ann och Maria kom så blev hon också överaskade.
Vi käkade i alla fall taco och kladdkaka som Micke bakat och hade väldigt trevligt och pratade om allt möjligt kul, Niklas och Micke berättade om deras onsdag natt när de var på väg hem ifrån krogen, en aning kul!
En väldigt trevlig kväll med trevligt folk!

Lördag så gick vi på stan och i Nordstan och shoppade och käkade lunch med Pelle och Ann.
Mamma och jag tog även en fika på eftermiddagen innan vi gick tillbaka till hotellet och gjorde oss iordning för kvällen som började med 3 rätter middag nere i resturangen väldigt god mat fick vi och goda drinkar fick vi med för den delen, fast den mamma och pappa drack var godast.
Efter det så gick vi upp på rummet och sedan gick vi till Rondo och kom precis i tid till att MAGNUS UGGLAS REVY skulle börja. Och jag säger bara Uggla är kungen och hans revy är bäst! Så jävla bra var det, helt jävla kär i den blev jag! Han driver med folk fast han säger alltid bara sanningen fast på ett roligt sätt, han driver med sig själv och ohh så jävla bra, jag vill se den igen!

Idag söndag käkade vi frukost, packade och satte oss i bilen och åkte hem men jag vill redan tillbaka till Göteborg för det är underbart där!
lina

24 timmar senare

För 24 timmar sen satt jag i en bil på väg till stan hem till min vän. I alla fall så kom vi till stan vid halv 11 och då hade vi hunnit prata lite i bilen så gott det gick efter som token hade kört sönder bilen tidigare på dag, haha sämt.. Vi kollade i alla fall på Roy och Roger - Macken. Den fick mig och tänka på Anna så var tvungen och ringa henne idag och självklart hade hon prov då som vanligt när jag ringer.
Men hos min vän så kollade vi på film, pratade lite och hade det väldigt trevligt.
Kan bara säga att kvällen betyde mycket för mig och var sjukt bra och lite överaskande.

I alla fall så har denna kväll fått mig må väldigt bra hela dagen idag, jag ler när jag tänker på de.
Som förr, igen.. Eller?

Men nu ska jag packa för imorgon bitti bär det av mot den underbara staden Göteborg, för att tillbringa helgen där! Men datorn åker med så jag kan göra lite skolarbeten i bilen eller kolla film får väl se hur jag gör!
Men för hoppningvis lite plugg, för det behöver jag göra i alla fall lite.

Men puss och god natt vi hörs och då är jag antagligen i Göteborg, happy face!
lina

Jag är glad

Nu ska jag åka till stan till min vän och prata och umgås!
Detta är välbehövligt, för min vän betyder massor för mig <3

Så önska mig lycka till :*

lina

En fin dag

Just för stunden sitter jag på altanen och njuter, njutrer av solen som skinner in genom fönstren och lyssnar på bra musik. Vädret är helt underbart solen skinner och värmer, våren är på gång nu eller? Vem vet det sägs att det ska komma snö på fredag så vi får väl se, jag har ingenting emot att det är så här snö och sol det är bara skönt och fint.

Slutade klockan 10 idag i alla fall, efter som jag varit på NA:s tryckteri fast det är inte NA:s längre utan det till hör V-tab nu för tiden. Vi gick runt där inne och så fick vi se hur man gör innan man trycker tidingen och sen när man trycker tidningen och så där. Vi gick där in en timma sen fick vi sluta.
Då gick jag upp på stan tillsammans med Terese och köpte godis och väntade på hennes buss och även Danne väntade på sin så när de åkte fick jag vänta någon minut på min buss så åkte jag till mamma på jobbet och satt där en stund och väntade på att hon skulle kunna köra hem mig. Väl hemma så gjorde jag mat och sen ut och fota i det fina vädret och nu sitter jag här!

Ska iväg och rida Cadillac sen han gick riktigt bra igår skulle egentligen vilja åka iväg redan nu när det är fint väder och rida men måste vänta på att pappa kommer hem vid 5 och kan köra iväg mig.

lina

Blogg design

Skolan idag var helt okey. Jag var iväg och tränade förut det gick bra och kändes skönt!
Jag har idag även börjat med blogg design på en annan blogg jag håller just nu på med design till min vän Fredrik.
Så vill ni se hur den ser ut så kan ni kolla på http://linatestblogg.blogg.se.
Jag är väldigt nöjd för att vara första gången jag kodar i blogg.se.

Blir bara ett kort inlägg, skirver ett längre imorgon bitti i skolan är trött och sitter just nu och kollar på saltön!


lina

Veckoplanering

Måndag: Skolan, spinning

Tisdag: Skolan, rida Cadillac

Onsdag: Till NA tryckeriet, ev. ut och springa, rida Cadillac

Torsdag: Skolan, ev. spinning, packa

Fredag: Avfärd mot GÖTEBORG, översakings party

Lördag: GÖTEBORG, Magnus ugglas revy

Söndag: GÖTEBORG plus hemfärd
lina

Fina pojken



Fina pojken som gick kanon bra idag, synd bara att jag inte håller in skänklen ordentligt på bilden!

lina

En underbart bra start på dagen

Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet, har varit ute och ridit Cadillac i det underbara vädret!
Idag gick han väldigt bra, Satu var med mig ute och hjälpte mig så han gick bra och jag fick hjälp med det jag behöver rätta till när jag rider. Det var så underbart kul idag! Mamma kom även och tog lite kort så lägger kanske upp något senare ikväll när jag kollat igenom dem och redigerat lite.
När jag ridit klart så tog jag och Cadillac en lite promenad på vägen. Efter der fick han gå ut i hagen och jag fixade hans box och så där. Ska rida tisdag och onsdag nästa vecka efter som jag åker till Göteborg nästa helg. Så jag hoppas det arbetet jag gjorde idag sitter kvar i kroppen tills då för idag kändes allt hur himla bra som helst och det är så jag vill ha det. It make me feel good!

Nu är jag hemma och ska ta på mig spring skorna och ut och springa i solen!

lina

Lite små slö dag

Dagen idag har varit väldigt lung, började dagen med att fixa håret på mammas jobb efter som jag inte hann göra det hemma innan vi åkte imorse, sen iväg till conventum för att gå på föreläsning om tryckfrihet som bland annat Robert Aschberg deltog i. Kan inte säga att det var den bästa förläsning jag varit på, den var bra och jag lärde mig nog en del men, 3 timmar är nog kanske lite för långt om man bara ska ha 5 minuters paus på mitten.
Men annars var det bra saker som togs upp och bra folk som var där och pratade.

Efter det så slutade jag faktiskt, naturen blev inställd efter som vår lärare är sjuk. Så vid 12 taget promenerade jag till mammas jobb och så hade jag sån tur att hon kunde köra hem mig.
Väl hemma har jag gått igenom de sista bilderna från Göteborg Horse Show så nu är det klart med namn och grejer, skönt!
Bror min kom även han hem tidigt idag så han fotade mig på eftermiddagen (kolla bilderna i inlägget från tidigare idag) jag blev nöjd med hans fotograferande, vi tog även en promenad och jag tog lite kort.
Vi var även ute och åkte ländskidor en sväng, mamma var med och gick med Fia.

Kvällen har även den varit lungt, har ätit middag med familjen plus Pontus, Gustavs kompis som är här och lanar.
Jag, mor och far kollade i alla fall på Let's dance och Solsidan. Solsidan är jue ett riktigt bra program så det kan ni ta och kolla på om ni inte redan gör det!
Men oj vad tiden går fort nu ska jag göra mig iordning och gå och sova upp vid 9 imorgon och iväg till stallet och rida Cadillac!

God natt!

lina

In the snow in the sun

Ute fotografering i snö idag med bror min som fotograf, blev väldigt bra kort!











Foto: Gustav Karlsson
Redigering: Jag
Modell: Jag
lina

Äntligen träning

Ja äntligen träning igen, ordentligt! Var på spinning idag så sjukt bra och kul och helt slut vart jag älskart!
Funderar på och bli duktig igen och köra mer spinning typ 2-3 dagar i veckan igen verkar ganska så skönt och göra det så ska försöka få till det.
Tror att mer träning skulle vara bra för mig just nu, allt är väldigt rörigt just nu.

Imorgon är det fredag och jag ska till Conventum på föreläsning på förmiddag sen blir natur på eftermiddag, helt okey skoldag om ni frågar mig.

Fick bli ett kort inlägg skriver någe kul imorgon för nu hade jag tänkt gå och sova, så god natt kära ni!!

lina

Bussar bussar bussar

Idag har jag sovmorgon till 9 men jag är redan i skolan efter som jag åker med mamma till stan så blir det efter hennes tider. Så kom jag in till stan ett par minuter innan bussen skulle avgå men kom det någon buss? NEJ det gjorde det inte. 11 kom aldrig ocg 16 var sen. Nu får det fan vara nog med förseningar, bussarna har varit sena sen vi fick de lila bussarna. Och nu ska man byta bussnät i Örebro, ska kom komma bättre i tid nu när man byter?
Det lär vi få se 1 April.

Ikväll väntar i alla fall träning, ska bli jävligt gött!

lina

Hemma från Göteborg

Kom hem ifrån Göteborg igår kväll vid kvart över 10. Helgen har varit både bra och dålig men mest bra.
Vi såg många väldgit fina hästar.
Och i år så kollade vi även på dressyren det brukar vi inte göra men vi såg något som heter kür, då gör ryttaren sitt eget program och bestämmer alltså rörelserna och musiken själv.
Väldigt kul och se efter som de gör helt underbara saker och det är så sjukt fint.
Tinne VILHELMSON-SILFVEN var den svenskan som jag fasnade för och tyckte red riktig bra, 
här kan du se ett hennes kür program.

Hoppning var som vanligt väldigt rolig. Lördags kvällens tävlingens vinnare var en ny kille från mellanösten eller hur det nu var, charmig kille i alla fall. Och Värld cupens del tväling i Göteborg vanns av Jessica Kürten och Libertina hon rider väldigt bra och kan verkligen speeda på i omhoppingen. Kul och få se en tjej vinna bland alla killar.
Vi var ute och käkade mat på sena kvällen också, väldigt god mat och jätte mysigt. Vi kom till hotellet vid kvar över 11 då fixade vi iordning oss kollade lite tv och gjorde korsord.
Söndagen började vid 9 med att jag fixa mig sen ner och äta frukost. När alla käkat frukost och vi packat så promenerade vi ner till Skandinavium och kollade young rider finalen och hoppingen som var efter den, gick lite på mässa och sen var det jue å världscupen som Jessica Kürten vann med Labortina.

Hem resan tog tid efter som det var halv dåligt väder men hem kom vi i alla fall.

Idag började skolan igen, helt värdelös dag höll på att somna på första lektionen och gjorde någon egentligen ingenting blir lite smått arg men får ta nya tag snart.
Nu väntar sängen på mig, god natt!

allt som hänt, jag minns allt, jag tänker på alltihop, nu tar det nog slut snart.
lina
RSS 2.0