Valborg

Nu kör vi för fan, party nästa!
Kommer bli en as bra kväll så nu sticker jag iväg!

Ha en bra valborg!
lina

Who Wants to live forever




Queen - Who Wants To Live Forever
lina

@ School

Just nu sitter jag i skolan, vi har haft matte nu på morgonen och räknat på ett nationellt prov från 2002, det gick faktiskt rätt bra så jag tar med det hem och fortsätter räkna. Våran matte lärare har även gett oss några andra nationella så vi kan hämta ner i daton.
Nu ska jag ha webbdesign snart. Ikväll ska det sminkas med Såfi äntligen och sedan marieberg förhoppningsvis.
lina

You belive in me and I belive in you

Igår kväll vart det iväg till stallet och rida Cherry.
Och själv klart så skulle det regna men det gick bra för det. Såfi var med ut och kollade och styrde och ställde med vad jag skulle göra, jag jobbade mycket med halter igång sättningar, ökningar, volter och serpentiner.
Detta gjorde jag när Såfi var med sedan åkte hon iväg och då red jag lite ensam och sedan satte Satu lite fart på mig och då red jag ihop henne jätte fint. Jag kan rida igen, nu vet jag hur man gör! Så jävla skönt, allt känns så jävla bra igen.


Gammal bild, mammi får följa med ut i helgen och ta lite kort.
lina

I can't do it

Nationella i engelska idag och det gick väl förhoppningsvis bra kan jag hoppas.
Matte fick jag tillbaka idag, gick mindre bra FAN!
Måste plugga som fan nu i två veckor tid, jag orkar inte jag vet inte ens vad jag ska plugga på.
Just nu kan allt verkligen bara försvinna eller jag kan försvinna för jag orkar inte mer längre.
Har varit ute och gått i över en timma idag för allt är så jävla fuckt up nu, ska byta om nu och åka iväg till stallet så får vi väl se hur det går.


lina

Sängen strax

Ikväll har jag och mor min umgåtts en del, vi började med att gå en promenad, vi gick ner till sätteriet och så träffade vi ägarna till det så berättade dom att det var jätte fint i parken med vitsipor och att vi gärna fick gå ner och kolla så vi gick det och det var skit fint. Det ligger en gammal fältävlansbana där nere blev lite smått sugen på att testa hoppa lite små hinder, inte för att jag är någon fältävlans människan men det var små hinder.

När vi kom hem igen byte vi om och åkte till stan och käkade på Mc donalds sedan körde vi ut till Hidigsta och kollade på fotboll det gick la inte skit bra för pöjkarna men dom är duktiga i alla fall. När matchen var kollar så åkte jag och mamma och vi tog en annan väg hem som tog ganska lång tid plus att vi inte visste vart vi var eller vi visste att vi skulle komma fram till Örebro på något sätt men riktigt var visste vi inte. Men vi hade kul och vi kom hem.

Nu blir det sängen, imorgon är det nationella.

lina

Helt ensam kvar igen

Just nu sitter jag i skolan och är helt ensam kvar i min klass eller ne det var jag inte Malta kom just in genom dörren så det är jag och han här nu då alla andra har gått hem efter som nätverket slutade fungera förut och de flesta behövde ha det för att kunna jobba. Jag sitter i alla fall och förbereder inför våran radio produktion vi ska spela in radio och vårat program (mitt, Terese och Florses) ska handla om författare, kvinnliga författare, anledning är att det är en fördjupningen inom svenskan. Jag har valt och skriva/fördjupa mig om Liza Marklund, som jag tycker är en sjukt bra författare!
Aja nu ska jag fortsätta skriva ska packa ihop om 10 min för då kommer mamma och hämtar mig. Men jag är i alla fall snart klart så det ska bli sjukt skönt då har jag en sak mindre att fixa den här veckan, bara en natur grej till sen är allt klart!
lina

Massor med plugg, lite träning och mer plugg

Idag slutade jag halv 12 eller jag pluggade hem ifrån med engelskan, jag skrev ett brev som övning i för Natonella provet i engelska som är på onsdag, bara hoppas på det bästa. Jag har även gjort klart mitt prov i webbdesign och lämnat in så nu har jag bara natur och svenskan kvar. Sitter med naturen just nu men kommer behöva plugga som fan hela veckan. Så bara och tagga plugg.
Var ute och sprang en sväng och det var skönt och komma ifrån allt pluggande.



Nu plugg, duschen och sängen!
lina

Söndag idag och helgen har varit spännade

Imorgon är det måndag igen vilket betyder skolan. Aja det blir nog bra har en bra valborg och se fram emot i slutet av nästa vecka så det blir fint som fan!
Har inte haft tid eller lust och bloggat i helgen så gör ett lite samman drag nu, hehe!

I fredags hem till Matte med Björn så partade vi lite där, lyssnade på musik, pratade och drack gött. Vid 9 taget hämtade Johan och Pontus oss så drog vi in till stan och gled runt lite på mässa och släppte av Matte hos hans flicka. Sedan körde vi hem Björn och åkte till Pontus och gick på toa och grejade. Sedan drog vi och hämtade Jocke M och sedan vidare till Kotten där vi satt och pratade och drack lite mer. När vi var klara där drog vi till Kumla sedan kom jag väl hem någon gång mellan 2 och halv 3. 

Lördag vaknade rätt tidigt men låg i sängen ett bra tag. Jag tog en promenad på förmiddagen och på eftermiddagen var jag ute och red med grannen och hennes kille. Skit kul! Och min nya grannen Alexandra är skit snäll och vi hade jätte roligt tillsammans. På kvällen så var jag hos Elsa en sväng och kollade på hur det gick med städande till varborg. Hon gick även med mig hem på kvällen så umgicks vi och kollade på film med mina föräldrar.

Idag, var jag och red Cherry på morgonen och hon gick så jävla bra, som en dröm så jag är jätte nöjd med både henne och mig. Jag fick till min sits och hand och allt gick stålade härligt.
Sedan var jag även på söndag middag KG och Marianne, vi fick förrätt som var en macka med räckor, ägg och dyr kaviar. Huvudrätt som var stek och potatis väldigt gott så åt vi ost och kex. Sedan kom inte haf längre för Alexandra skickade sms och sa att hon var på gång för att ut och rida, så red vi ut allihoppa så vi var 6 pers ut och lekte med hästarna och mycket roligt hände. Agneta och Jocke vände och red hem när vi andra drog i väg i galopp och körde järnet. Sedan red vi runt i skogen och hittade ny väg. 
Ikväll så har jag varit inne hos grannen och vi har prata en massa skulle egentligen ut och springa men Agneta var ut så jag gick in till henne väldigt trevligt!

Nu ska jag plugga och kolla Wallander!
 
lina

Party med pöjkarna

Nu ska jag snart dra iväg hem till en av min bästa killkompis för att vi ska lite party där ikväll. Ska bli jävligt sköj med tanke på att jag inte har träffat honom på jätte länge ordentligt så ska bli sköj och träffa honom vi har alltid kul tillsammans så. Sedan kommer det vara annat folk där med men det är la bäst att jag sticker iväg nu så det slipper vänta mer på mig, puss :*

lina

Matte prov, check!

Matte provet är ur världen nu eller ne det är det inte har inte fått tillbaka det men jag har gjort det så nu är det lungt med matte pluggandet ett tag! Jag hoppas verkligen det går bra och att jag får det betyg jag vill ha för då blir jag super glad. Nu har jag bara natur och svenska till helgen som är måste.
Provet tog i alla fall hela förmiddagen och på eftermiddagen var det typ bara jag och några till som var på lektionen men de flesta gick efter lunch så bara jag och en till plus Tobbe. Men det gjorde inte så mycket allt är upp låst på skolan nu så med Frida på msn och Spotify i öronen gick det bra när jag väl började.
Efter skolan följade jag med Frida upp på stan och gick ett ärende med henne och sedan gled vi omkring lite och testade träningskläder.
Sedan gick vi ner till tåget som Frida skulle åka med hem och jag ner till mamma så precis slutade när jag kom.


Snygga är vi allt, puss

När jag väl kommit hem så fick jag typ vända på en gång eller jag efter typ 45 min och åka tillbaka till stan och träffa min vän en stund och prata lite skit och lite allvar och titta på tv.
Så kom jag hem lite innan 9.

Nu blir det sängen imorgon ska jag ha hjärt- & lungräddning på idrotten och sedan natur och då kommer Friday!
lina

Imorgon är dagen

Imorgon är det matte prov! Nervös? Nej då inte än men det kommer väl, hoppas inte.
Tagga? Nja mest taggad på att få det gjort och få tillbaka det så jag vet hur mycket mer jag måste plugga.

Önska mig lycka till för allt hänger på imorgon!

God natt!
lina

Jag kan inte vara utan dig

Idag är det den 21 April och det har snöat och regnat, inte jätte kul med tankte på att jag skulle ut och leka med hästarna. Hagarna såg senats igår rätt bra ut och hade torkat upp och man kunde gå i hagarna utan att bli jätte lerig men nu är det hej då med det.
I alla fall så satt min söta Såfi och drack kaffe så medans hon gjorde det så gick jag ut i stallet och mockade åt Cherry som inte hade så skitigt idag efter som jag var i stallet och mockde hennes box igår.
När mockingen var klar så var det in med mat åt dom och sen tog jag in hästarna som stod och väntade på att få komma in och alla hästarna gick rätt utom Bonnie M som givet viss skulle in till Patron och grimma hade han inte heller på sig så fick trixa runt med han ett tag innan tjejerna kunde få komma in.

När alla hästar var inne kom Marie också så pratade vi lite och väntade på att Såfi skulle komma ut och styra upp allt. När Såfi styrt upp allt så tog in med sig Cherry ut för och last träna henne lite och jag gick in till Baby och borstade henne och pysslade. När Såfi kom tillbaka med Cherry gjorde jag iordning henne och hon fick för sig och bita mig när jag höll på med att sadla, tjuriga häst!

Ute på ridbanan bårkade hon lite också innan jag hoppat upp men väl uppe så kortade jag tyglarna och började jobba och det gick riktigt fint hon var väldigt pigg.
Sedan kom Såfi och hade lite lektion så jobbade jag på volten med mycket halter och igång sättningar. Vi körde även lite följa John och jag fick följa efter Såfi och Cadillac och göra samma rörelser och det gick riktigt bra till slut jag körde lite ensam också.

Sedan jobbade jag i galopp med att hoppa ett litet hinder gå ut höger eller vänster varv på en volt komma på hindret igen, jag red alltså på en åtta, det gick bra fram till att jag slutade rida men efter att Såfi sagt till mig att jag var minst 10 gånger så bra så tog jag nya tag och körde igen och gjorde rätt.
Jag är nöjd med dagens ridning hon gick bra och jag vinner över henne nu, hon vinner inte över mig.
Så jävla skönt att jag kan rida henne igen.


Jag kan nog inte leva utan dig i alla fall, du gör mig glad och stark.
Du får mig att kämpa vidare! Du har bevisat att jag är bra, för jag känner mig bra.
Min vackra flicka
lina

Smach into pieces





Lite bra musik!
lina

Ledig dag? Nej va?

Idag är jag ledig ifrån skolan eller vi ska jobba hem ifrån idag för lärarna gör någonting, typ är på kurs eller någe sånt där lärar skit. Så jag antar att många av mina kära skolkamrater har en skön ledig dag idag, själv sitter jag och pluggar matte, blev klar med häftet igår men sitter och räknar på det jag tycker är lite svårt eller som jag hade fel på eller bara känner att jag behöver träna mer på. När jag är klar med det ska jag egentligen plugga svenska och skirva klart min författar text men jag tar lite ledigt ifrån allt pluggande och åker iväg till Såfi och sticker ut med hästarna istället ett par timmar. Behöver nog några timmars avkompling så det blir bra och vara med SÅfi och pållarna. Men sen blir det hem och plugga mer. Matte prov om 2 dagar, fy fan det måste gå bra annars ligger all press på nationella i maj.
Aja ska plugga lite mer nu och laga mat om någe tag!

lina

If i could I would run to you, you the only one



Woho jag är klar med matten, nu ska jag bara rätta och se hur många fel jag gjort, haha!
Men nu promenad med mammi och hämta facit hos Ann som skrivt ut det till mig då allt fuckat sig på min dator, i alla fall just det där.

Lady Antebellum – I Run To You

Om du ändå fanns där skulle allt bli så mycket lättare!

lina

Sveriges Radio Örebro

Skolan blev väldigt kortvarig för mig idag, jag började vid halv 10 utan för sveriges radio efter som vi skulle vid ungefär kvart i 10 in och göra studiebesök hos dom på sveriges radio. Så jag hade lite sovmorgon först och åkte sedan moppe hem till min syster och ställde moppen där och gick till radion.
Sedan gick vi in på radion och han som är chef där inne visade oss runt vi var inne i en studie när de spelade in radio det var Bolevard som var i full gång när vi var där. Så berättade dom lite hur man spelar in radio hos som och hur dom jobbar och lite sånt där, vi gick även runt i alla deras studios och kollade och inne på redaktionen det tog lite mer än en timma, men det var intressant.

Sedan var meningen att vi skulle till skolan men jag gick hem istället efter som jag mådde piss dåligt. Så jag tog moppen hem och la mig ner och vilad och mår nu bättre och sitter och pluggar matte som jag ska fortsätta med nu!

lina

Glider omkring med kusinvitamin & co

Idag är det jue då söndag och imorgon är det skolan igen, men jag har sovmorgon börjar halv 10 då jag ska på studiebesök på sveriges radio, blir nog najs.
Idag har jag inte gjort något av det jag borde ha gjort eller jo på sätt och viss. Jag började dagen med att åka iväg och hämta husvagnen med mor och far när vi kom hem så fikade vi med hemma gjorda bullar, mumsigt!
Sedan beställde jag och mamma saker ifrån Halsen, woho! Najs som fan två nya bh:ar påväg hem till mig och en ny kjol. När vi hade gjort det så åkte vi iväg till vintrosa en sväng och köpte blommor och jag lämnade in ett CV där för sommar jobb. Jag har även börjat skriva på min "rapport" till universum.

På sena eftermiddagen åkte vi ut till Mellösa för att fira farfar som fyllt år, vi fick god mat som farmor och farfar gjort. Två av mina kusiner var där också, alltid lika trevligt och träffa dom. Så jag, min bror, min ena kusin och min andra kusins kille var ute och gled runt en sväng i Mellösa trakten i min kusins nya bil så fick vi se lite nya ställe i Mellsa trakten också. Riktigt najs bil och biltur i alla fall. Så nu vill jag också ha en sådan bil för det var riktigt fin och verkade kul och köra.
Vi fick i alla fall tårta när vi kom tillbaka och sedan bar det av hemmåt. Och jag körde både dit och hem så det blev ett par mils bilköring för mig.

Detta var väl typ min söndag och nu blir det sängen för min del, god natt :*
lina

With the help of time we will always find our way back

Både igår och idag så har jag varit iväg och ridit på Cherry och det har gått väldigt bra, Såfi har varit med ute och haft lektion och övervakat oss så vi inte bårkar allt för mycket med varandra. Haha.
Jag har jobbat henne mycket på en stor volt båda dagarna först i skritt och sedan i trav.
Igår var hon ganska seg men kom igång på slutet. Idag var hon väldigt pigg när vi började. Jag har även jobbat med att göra mycket halter, vilket inte alls gick bra i början hon stannade inte men idag gick det mycket bättre och jag tror att jag fick en bättre sits i sadeln idag och kunde sitta i den idag. I galoppen har handlat mycket om att jag fattar galopp ifrån skritt eller halt och galopparar en bit och gör halt igen och sedan ny galopp eller fram i trav.

Jag jobbade idag en del på slutet med skänkel vikningar, i början blev det inte så bra men på slutet fick jag till det och hon lyssnade och tog hjälper bra så jag är jätte nöjd med henne både igår och idag.
Och jag är nöjd med mig själv för att jag klarar av att rida henne igen. Igår hoppade vi även ett mycket litet hinder men Cherry gjorde OS hopp och hoppade av 3 meter innan och en bra bit över, så söt är hon.

lina

Listan

Listan jag skrev i söndags kväll, har la gått så där.

Plugga matte (behövas göra mer men har pluggat en del)
Skriva idrotts reflektionen
Göra klart mitt NO arbete (har 1,5 timma på fredag till det men kanske behöver lite mer tid)
Skicka iväg ett mejl till KSK:s kassör så jag får pengar
Träna
Rida (sista ridpasset för veckan idag)
Gå på förelösning om jag orkar
Prata ut
Beställa grejer ifrån Halens
Sova
Lämna in mitt CV
Fota
Redigera bilder
Lämna in mina bilder till David
Umgås med folk?

De saker som är överstrukna är gjorde, eller delvis gjorde jag har en del bilder och redigera klart men har en del kvar på Anna men har hela helgen på mig så det blir och jobba matte och nästa vecka och i eftermiddag, men jag har en del kvar och göra ska försöka skicka mejl och beställa grejer ikväll!

Nu blir naturkunskap för hela slanten!!
lina

If wishes could be real for one in my life

Jahaja idag fick jag vete att min vecka i skolan nästa vecka kommer vara ganska så skönt, börjar med sovmorgon och studiebesök på måndag och ledig på tisdag, fint fint!
Men får bli och plugga sönder på tisdag istället, matte matte matte.. Har ett stor matte prov nästa vecka som kommer betyd mycket för mitt betyg så jag måste plugga som fan för jag måste göra det as bra!
Jag har i alla fall ränknat matte i skolan idag, det gick riktigt bra och det kändes bra och till och med roligt!
På eftermiddagen hade vi webbdesign men efter som allt går åt helvete med det där just nu så blev de inte mycket gjort. Och nu ikväll har jag varit på föreläsning med mamma om benskörhet. Anledingen är att mamma jobbar med det och hon ville gå så jag gick med efter som jag ville höra han läkaren som skulle prata. Så kul var det inte men jag över levde. Mamma och jag har även varit ut och gått över en halv timma ni före ett tag sen, skönt.

Nu väntar sängen på mig, puss och god natt!



Jag och Frida häromdagen, du betyder massor!

I thing of you every singel day, I can't get you out of me head. Please let me talk to you, your the only one the will understand it. You means a lot to me, I just wish you could worry about me. <3
lina

There are a thousand things I would like to say to you, but most of all I would say I am thinking of you

lina

Riktigt ridpass för Såfi

Jag kom till stallet vid halv 4 idag så gick jag in och pratade med Såfi ett tag, vi pratade lite jobb och grejer.
Efter ett tag så la sig Såfi för att "vila" och jag gick ut i stallet och mockade Cadillacs box och plockade fram alla hans grejer och gick ut och hämtade in honom från hagen och han kom snällt och gick med in, skönt och slippa jaga honom runt hela hagen.
När jag hade borstade att sadlat gick jag ut i paddocken och började skritta fram och jobba honom i skritt mycket på fyrkantspåret och sedan lite på stora volten men hann inte så långt för Såfi hade vaknat och kom ut för att ha riktig ridlektion för mig!

Så fick jag jobba honom på volten och hon hjälpte mig hur jag skulle tänka sedan travde jag och gjorde halter och efter ett tag lyssnade han ganska bra. Jag jobbade en del med skänkelvikningar också vilket var väldigt bra och Såfi kunde säga vad som var fel och hur jag skulle tänka och göra.
När vi kom till galoppen fick jag börja med att ta galopp ifrån skritt och galoppera en bit och sedan sakta av till skritt sedan trav eller galopp och sakta av igen.

Det kändes väldigt bra idag och jag kan rida när jag får lite hjälp på traven så att säga. Såfi kommer antagligen från och med nu ha en ridlektion i veckan med mig så hon kan tjäna ihop till lite snus, gullig är hon!
Min Såfi är i alla fall bäst på både de ena och de andra och hon kan få mig och förstå hur man rider och en del om livet för den delen med. Puss på dig min partypingla jag gillar dig!
lina

Solen skiner och sjön glittrar

Dagens lektion gick idag ut på att vi började med att räkna matte en timma och det gick väl helt okey, sedan hade vi rast i en halv timma och då blev det köpa macka med Jessica och säga hey till min vän Friday och prata lite smått sen satt jag med Jessica pratade. Efter rasten så kom Jerry från Örebro film eller vad fan det nu hette och pratade film med oss och vi kollade först på ett film projekt han hade med sig och sedan kollade han på de filmer som vi har gjort och han gav en komentar på dom. När han sagt vad han tyckte så berättade Camilla vilka som hade vunnit film tväling och vinnaren var... MIN GRUPP! Ha kunliga är vi.


Vinnar filmen

När detta var klart så slutade vi och jag tog bussen till stan och gick hem till systra mi för att hämta moppen men efter som hon var ledig idag så blev jag kvar där ett tag och lekte med Kalle i trädgården och så fikade vi och prata, mycket trevligt!
Vid 1 taget drog jag hem och nu har jag precis ätit och sitter på altanen och njuter av solen och kollar på sjön som glittara på fint, synd bara att man inte kan bada i den eller åka båt för idag vore det super härligt och åka ut med en båt. Men nu går det inte så jag får väl nöja med mig att se.

Nu ska jag hämta poste och sen sätta mig i solen och sola om någon timma blire iväg och rida.
lina

Google Chrome

Nu sitter jag i skolan vi har webbdesign och vi testa olika webbläsare just nu testar jag Google Chrome, jag har även testat Opera vilket sög efter som det inte ens funka. Men Chrome verkar ganska okey, jag får väl se om jag ska fotsätta använda Chrome eller inte.

Så nu tänker jag slänga ut en fråga här också eller två frågor blire, och dessa om webbläsare

Vilken webbläsare använder ni och vilken tycker ni är bäst?
lina

Promenad med mammi och hunden

När jag och mamma kom hem ikväll efter att jag hade varit och tränat en timma så gick vi ut på en timmas promenad också, med oss tog vi hunden (grannes). Väldigt trevligt väder och jag hade med mig kameran och tog lite kort på svanarna och på Fia (hunden).
I alla fall så tog vi med en den snöpinnar på vägen hem och Fia hjälpte till och bär, så jävla söt var hon!



lina

Omgång två

Andra omgången kort ifrån photoshoten med Anna

 






Modell: Anna
Smink & hår: Lina Gustavsson
Foto: Lina Gustavsson
Redigering: Lina Gustavsson
lina

Måndag morgon

God morgon!

Just nu sitter jag i skolan och ska lyssna på ett program som sändes på P1 i helgen. Vi börjar idag med en ny produktionen, ett nytt projekt och denna gång handlar det om radio. Vi ska göra egna radio program i grupper men det finns även ett inviduellt arbete i det hela.
Så nu ska jag lyssna på radio i 40 minuter så jag passar på och redigera lite bilder under tiden så ikväll kommer nog del två från fotografering med Anna.

Tingeling så länge :*

lina

Ny vecka imorgon

Här kommer en lista på saker jag bör göra den här veckan

Plugga matte
Skriva idrotts reflektionen
Göra klart mitt NO arbete (har 1,5 timma på fredag till det men kanske behöver lite mer tid)
Skicka iväg ett mejl till KSK:s kassör så jag får pengar
Träna
Rida
Gå på förelösning om jag orkar
Prata ut
Beställa grejer ifrån Halens
Sova
Lämna in mitt CV
Fota
Redigera bilder
Lämna in mina bilder till David
Umgås med folk?


En del har jag och göra, plus att jag ska gå i skolan också. Vanlig vecka i skolan så det blir något gjort.

lina

Allt som behövs är någon att gråta hos och den någon är du



lina

Herrå pengarna

Idag har jag inhandlat mig ett par nya tränings kort, väldigt gött för nu har jag två par så jag slipper sno mammas skor när jag ska ut och springa. Tur föresten att jag och mamma nästan har samma storlek på fötterna så jag kan ta hennes skor.
Jag köpte ett par asics skor, jag har ett par sedan innan som jag är väldigt nöjd med så när jag tog på mig dessa i affären så var det klart att jag skulle ha dom. Mamma och pappa köpte också vars ett par skor efter som vi fick köpa 3 och betala för 2, sånt är fint.
Vart även en del bli körning idag, först ut till Marieberg där vi gick på staium och köpte skorna och sedan runt lite där ut och jag tränade på att parkera det gick fint. Och sen ut till ica maxi och sedan hem, en massa bil körning! Riktigt kul och annan rolig sak är att mor och far pratar bil idag, vilket låter bra för min del efter som det var i ett sammanhang men får väl se vart de leder.

Igår var jag köpte jag även lite grejer när jag var på stan, jag kom hem med en ny ögon skugga ifrån make up store och en primer som ska göra så att skuggan sitter fast bättre, så jag hoppas det funkar för den var dyr!
Köpte även en tröja på Carlings och en ny marscara så nu har jag inte mycket pengar kvar fast tröja köpte jag med ett presentkort så.
Men det rullar snart in pengar på kontot igen får vi hoppas, hehe!

lina

Om jag vara som han...

lina

The feeling of being one

Idag när jag vaknade blåste det storm eller liknade i alla fall, kul och ut och rida i det här blås vädret tänkte jag men jag tog på mig vinter jackan och åkte iväg. Idag fanns det en mindre häst i stallet, då Chasse flyttade till stockholm igår till sin nya ägere så jag önskar henne lycka till och hoppas tösen får det bra hos sinnya ägare.
Lite små tomt kommer det nog bli utan henne, hon har alltid vart där.

I alla fall gjorde jag iordning Cadillac och tog ut han i paddocken där jag släppte honom och han sprang iväg och jag gick in i stallet och släppte ut de andra hästarna.
När jag var klar med det så gick jag tillbaka till paddocken där Cadillac stod längst ner och kollade på de andra hästarna. Men han gick snällt med när jag kom så satte jag på honom gummisnodden och hoppade upp och började skritta fram efter som han redan sprungit runt ett tag så kortade jag tyglarna ganska snabbt och började jobba honom i form, det gick väl så där. Och att de blåste märkte jag knappt av vilket var väldigt skönt.

Jag jobbade förstå på fyrkant spåret och sedan på en stor volt. I traven jobbade jag också på volten, han gick fram hysat bra men jag vet i fan hur jag red idag, bra ibland men ibland dåligt som att jag inte kommer någonstans med ridningen, så jävla tråkigt. Jag kan rida bra det vet jag men jag behöver nog lite hjälp.

I galoppen jobbade jag både på volter och på fyrkant spåret. Sedan jobbade jag lite mer i trav på fyrkant spåret och på volten. Jag av slutade med trav av honom på längre tygel och då sänkte han sig och jag jobbade lite i skritt efter och skrittade sedan av honom på långt tygel och tog in honom och släppte ut honom i hagen med de andra. Sedan blev det mocka i stallet, kasta ner halm till Cadillac:s box och fylla vatten hinken.

Och sedan var mitt ridpass och stall fix klart för denna lördag.

lina

Tema veckan

Idag avslutades tema veckan med att vi utvärderade veckan och redovisade i våra klasser vad vi gjort i våra olika grupper under veckans gång. Redovisningen gick bra inga problem alls, David slängde ihop en power point på morgonen så vissade vi alla bilder i den och pratade till bilderna och förklarade hur vi tänkt och så där.
Tv var och filmade på skolan idag och pratade med Erick och Maja. Maja är hur gullig som helst, klicka HÄR för att se klippet ifrån svt, det finns en del klipp på tv4 också eller det finns i alla fall ett.
Jag slutade vid 11 idag, väldigt skönt och då blev det upp på stan och äta god buffe med Frida.

Vi gick även en sväng på stan tillsammans med Elin och Erik väldigt trevligt!
Tack för eftermiddagen!

lina

Blondin

Jag är blondin igen eller jag är blondare gött som fan!

lina

Kort dag

Idag började jag vid 9 på friskis och svettis där jag skulle ha ett medel gympa pass som är en del utav den här temaveckan, det är jue trotts allt en hälsovecka så lite hälsosamma måste vi vara.
Jag var där lite efter halv 9 så satt jag och pratade med folk. Lite innan 9 fick vi komma in i salen där först en lärare pratade lite och sedan skickades alla som inte var ombyta iväg vilket var större delen av alla vi vart bara några stycken kvar. Från min klass vara vi 3, bra jobb där bytingen!
Tjejen som lede passet hette Maria och det var helt okey faktiskt, lite små roligt ibland men även jobbigt.
Efter en timmas gympa så släpptes alla andra in igen och vi samlades i gruppen och pratade med en lärare om vad vi skulle göra och så där.

När vi prata klart så gick vi iväg och byte om och sedan iväg på stan för att göra uppdrag, vi började med att köpa oss något och dricka för att vi sedan skulle kunna panta flaskan. Sen gick vi till Mc donalds där vi skänkte pengar till barn cancer fonden, sedan till ica där vi pantade våra flaskor och skänkte pengarna till röda korset och Otto eller Anton som han egentligen heter köpte en chokladkaka som vi sedan gav till Emilia som hade en dålig dag och blev mycket gladare när hon fått lite chocklad!
Och där med hade vi gjort våra 3 goda gärningar och gick till Mc dondals igen där vi käkade lite sen blev det hem till syster och hämta moppen och då kom Lisa hem ifrån skolan så pratade lite med henne sen blev det hem, riktigt jävla skönt!

Nu ska jag snart äta och sen ut och springa lite kanske.

lina

Grattis på de 18 åren

Idag fyller min goda vän Björn 18 år och är nu en stor pöjk!
GRATTIS på dig pöjk vasker!
Hoppas du haft en bra dag och att du tar körkort snart så man kan börja utnyttja dig lite, haha!

lina

Lerig häst

Dagens ridning och stall fix började med att jag mockade Cadillacs box och kastade ner halm och hö och la in halm till de hästar som behövde. Sedan fick jag gå ut i leran och hämta in en lerig Cadillac, mindre roligt men som tur var hade han inte rullat sig så farligt och lerande hade dessutom torkat så det gick ganska lätt och borsta av honom allt utom benen som var jätte leriga.

När jag borstad och sadlat så red jag iväg till ridbanan.
Där skrittade jag fram och började sedan jobba i skritt, jag red med gummisnodd på Cadillac mest bara för den psykiska delen för honom och för hans ägare vill att jag gör det. Och då behöver jag inte rycka och dra i munnen så mycket på han när han dra upp huvudet.
Jag jobbade på stora volten och på fyrkantspåret i skritten och det gjorde jag även i traven så småning om.
I traven jobbade jag mycket på volten och jag tycker inte ritikgt jag fick ihop honom idag det kändes inte alls riktigt bra men han gick väl hyfsat.

Jag jobbade på volten i galoppen med där gick han rätt bra, han tog både galopp skänkel från trav och skritt men han gör alltid det så. Jobbade även lite i skritt på en åtta för att försök få ihop honom och för att jag skulle börja jobba med skänkel i ett försök att få ihop honom bättre. I traven kom jag även på vad Sau brukade köra med mig förut att jag skulle göra för att få ihop hästarna att tänka att jag ska vänta genom volten. På slutet av min ridning så gick jag ut på fyrkantspåret och ökade traven på lång sidorna och sedan travade jag ner och skrittade av honom och gick en sväng på vägen efter att Björn fått släppa ut mig.

Tror att jag måste släppa med mig Såfi ut och rida så jag får ett ordentligt pass och får in känslan igen, för den behövs verkligen nu! Så lite hjälp behövs..

lina

Pay it forward

Nu är det så här att jag har en sån här temaveckan igen men jag har inte orkat berätta om den eller den började igår. Denna vecka är om sex, kärlek och relationer, goda gärningar och sådant stuff. Veckan är riktigt slö, vi gör inte mycket mest bara gilder omkring, igår såg vi filmen Pay it forward en bra filmen men slutet är ganska så sorligt, har du inte sett den så se den!
Idag har vi haft massage och föreläsningar först med knuffen och sedan med Manne Forsberg som skrivit boken Kukbruk som jag nämnde för någon vecka sen. Vi planerade även våra god gärningar vi ska göra imorgon. Vi ska alltså typ göra som i filmen Pay it forward, så har du inte sett den får du väl se den eller goggla på vad det är jag ska göra, hehe.

Föreläsningen med Manne Forsberg handlade om sex för han är väldigt intresserad av sex inte bara utav att han sex utan även det teoretiska. Jag gillade inte boken han skrivt men kan ha varit för att jag läste den i skolan och där får man ingen ro och jag satte mig aldrig in i boken heller. Men föreläsningen var väldigt bra, han var rolig och han var en bra föreläsare. Vid 3 slutade vi men jag hade lika gärna kunna gått halv 3 för den sista halv timman var tråkigt.

Aja det där är vad jag hålls med den här veckan!

lina

Tears


lina

Tired of this shit



Jag är trött på skiten nu, på alla lögner. Trött på att inte veta, trött på att ha saker inom mig som jag borde berätta för någon, trött på att allt ska gå åt helvete..
Det finns så jävla många anledningar till allt..
lina

Höga krav

Just nu sitter jag och ska plugga matte men det går inte alls bra. Jag ska ha räcknat ett nationnelt prov till onsdag och helst en del av matte av häftet vi fick innan lovet tills onsdag med men det känns som jag inte kommer klara av det. Matte A är egentligen lätt för det är samma matte som i 9an och den klarade jag med ett gott betyg så varför går det inte nu? Visst jag har inte tyckte matte är kul eller lätt men jag borde klara det.
Aja tur att Satu ska hjälpa med matte på onsdag så kanske saker och ting klarnar i huvudet.

Frågan är har jag för höga karv på mig själv? Jag satsar på bara höga betyg och jag vill verkligen ha det. Men pressar jag mig för hårt? Skulle jag var nöjd med ett godkänt istället för ett högre betyg. Det skulle jag kanske vara men inte alls lika nöjd som om jag fick det betyg jag vill ha. Jag tror att jag kanske skulle känna att jag misslyckats om jag inte får rätt betyg enligt mig själv.

Så min fråga till er är, Ska man ha krav på sig själv?

lina

Nu är det här

I fredags fick jag mitt presentkort från Hööks som jag vann på Göteborg Horse Show, Niklas hade med det till mig nu när han kom hem ifrån Göteborg för att fira påsk.
Happy Face!



lina

Påsk

Glad Påsk på er, kanske en dag för sent fast det är påsk idag med så.

Hann inte med bloggen igår då det var påskafton. Jag började dagen med att åka iväg och rida Cadillac det gick helt okey, jag kan la egentligen rida bättre men på slutet började jag rida på riktigt.
När jag ridit klart och släppt ut Cadillac i hagen så mockade jag och fixade i stallet. När allt där var klart så blev det in och umgås med Såfi och Jonte lite och kolla på påsk kärringar som kom och ville ha godis.
Såfi målade även ägg med små barnen som var där och skulle äta påskmat.

Sen på eftermiddagen hände inte jätte mycket var ute med Fia på promenad och sen började jag göra mig iordning för kvällen, duscha, sminka mig och lockahåret.
Och håret lyckades jag väl med ganska bra typ andra gången jag lockade med min vågtång så.

Vid 6 taget kom släkten hit så blev det äta massa mat och umgås. Mamma hade lagat god mat och det var ganska så trevligt. Det är lite så tråkigt att alla min kusiner är ganska så mycket äldre än mig. I alla fall fick Kalle en film av hos i sitt påskägg Pettson och Findus så när vi hade fikat så satte sig jag och Kalle och kollade på den efter som jag inte hade något bättre för mig det slutade med att flera kom och kollade.




När släkten åkt hem så kollade jag och familjen på millenium det 3 avsnittet, riktigt bra är det synd bara att de har klippt bort så mycket i filmerna. Aja sånt är livet.

Det är sol ut så ska nog gå ut och springa innan jag ska göra mig iordning för ikväll blire till fjugesta.
lina

Min vackra vän

Första omgången bilder ifrån min photoshot med Anna igår.
Jag är väldigt nöjd med bilderna vi tog det blev en hel del men här är ett litet smakprov från första omgången kommer flera bilder ifrån omgång två och tre senare!

Vad tycker ni?






Smink & Hår: Lina Gustavsson
Modell: Anna
Foto: Lina Gustavsson
Redigering: Lina Gustavsson
lina

Photoshot idag



Flickan på bilden, alltså inte jag utan den andra kommer hit om någon timma och så ska jag fota henne ska bli skit kul massa idér har jag så får vi se om det går och göra dom.
Men innan hon kommer så ska jag ut med hunden som flyttade in idag och springa så hon blir lite trött och kan sova på eftermiddagen när jag ska fota och greja.

Så nu på med spring kläderna och ut, skönt att det slutat regna!
lina

Första Aprilbarnet



Första April idag och idag fyller min vän Andreas 17 år!
Grattis Andreas!

Saknar dig när jag ser bilden..
lina

Smärtan



Smärtan finns där även om du inte alltid ser den, det plågar mig att veta att jag antligen kommer göra mig själv besviken och illa eller att jag kommer få folk som går emot mig p.g.a mina beslut. Vilken väg väljer jag?
Jag viljer min egen och skiter i vad andra säger,
smärtan följer med men när jag gå min egen väg har jag valt det själv.
Jag står hellre på egna ben och har gått min egen väg än, att ha gått en väg som någon annan vill att jag tar.

Läs inlägget innan, citatet fick en betydelse när jag läste det och det passade in på mig.
lina

Att välja glädje

”Vid varje ögonblick i vårt liv har vi oändligt antal möjliga val.
Men i varje ögonblick finns ett val som skapar glädje för den som väljer det
och glädje för den som blir påverkad av valet.
I varje val jag gör förgrenar sig konsekvenserna oändligt långt bort.
Väven som börjar vävas är oändlig.
Varje val jag gör skapar i mig antingen välbefinnande eller obehag.
Lyssna på kroppen. Den berättar för dig vilka slags val du gör"


Kay Pollak
lina
RSS 2.0